Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Работи се по проекта за възобновяване дейността на летището в Русе

Работи се по проекта за възобновяване дейността на летището в Русе

„Министерството на икономиката работи по проекта за възобновяване дейността на Летище-Русе.“, в това министър Везиева увери областния управител Борислав Българинов.

„Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се в началото на следващата година да има вече полети. Възстановяването на летището в Русе ще обслужва и съседните градове и ще помогне за свързаността между Северна и Южна България.“, коментира още министърът на икономиката. Тя заяви също, че регионалният дисбаланс между Южна и Северна България е от проблемите, който от години вместо да се решава – се задълбочава. „Всички изследвания сочат, че там където има добра транспортна инфраструктура, има развит бизнес и инвестиции. Очакваме тази политика да стане приоритетна за следващото правителство и да продължава през целия период до 2026 г.“, допълни още тя.

По време на срещата бе уточнено още, че средната продължителност на полета от Русе до столицата ще е около 30 – 40 минути, като той ще се извършва със самолети ATR-72 на българската авиокомпания GullivAir. Експерти считат, че това са едни от най-надеждните въздухоплавателни транспортни средства за вътрешни полети.

От своя страна Българинов бе категоричен, че подкрепя всички действия, свързани с летището. Неговата идея е на по-късен етап то да може да се използва и за товарни полети. „Смятам, че такъв проект ще бъде от полза за всички жители на областта. Така ще се избегне мъчителното пътуване между двата града, което на този етап отнема повече от четири часа.“

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.