Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Няма индикации дали това лято ще има руски туристи по морето

Няма индикации дали това лято ще има руски туристи по моретоснимка: bnr.bg

Към момента няма индикации дали ще има руски туристи по Черноморието. Причината е в липсата на директни полети между България и Русия.

Има авиопрограма, която ще стартира полети през Армения от следващия месец, но крайната цена на билетите ще бъде друга и най-вероятно руските туристи ще предпочетат друга дестинация.

Авиопрограмата включва полет от Москва, но през Ереван до Бургас и ще започне да действа от 4 юли до 29 август, но все още не се знае как ще заработи програмата, каза туроператорът Иван Кирязов. По думите му през януари е имало заявки за детски летни лагери, но от март това е преустановено7

„Същата е ситуацията с Беларус, откъдето също няма да имаме туристи. Що се касае за Украйна - има някакви резервации, но те не са в този обем , в който бяха през миналата година. В момента има определени инцидентни резервации.

Ще разчитаме на Молдова, там също ще бъде транспортът автобусен. Има някакво раздвижване на туристи оттам, откъдето чакаме също резервации и туристи, но не можем да прогнозираме в какви обеми.

Туристическите пакети са с повишени цени, първо се повишиха през януари, после през април. Цената е важна за туристите, скокът е между 10 и 40%. Причините са ясни на всички - храни и енергоносители. Има го и фактора спекулативно вдигане на цени. 50% от цялото това увеличение на цените е спекула в момента. Това би повлияло благоприятно и на цените на туристическите пакети, защото при тази ситуация хотелиерите нямат много алтернативи.

Както знаете ситуацията като бизнес не е добра.
Предвид цената на горивата, тези които искат да почиват на море ще предпочетат гръцкото, защото цените там са по-ниски за съжаление, както и услугите, които предлагат на своите туристи са с по-добро качество.

Най-използваните туристически пакети са нощувка и закуска, полупансион, ол инклузив, като някои собственици на хотели са повишили цените с до 50%“, посочи още Иван Кирязов. Той допълни, че с това спекулативното вдигане на цените трябва държавата да се ангажира и да има контрол. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники