Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Варненският свободен университет обучава учители по „Компютърно моделиране“

Варненският свободен университет обучава учители по „Компютърно моделиране“

Обучение на учители по новия предмет „Компютърно моделиране“, заложен в учебния план на 3. и 4. клас, ще проведе Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ преди началото на новата учебна година.

Обучението ще води доц. д-р Галина Момчева – един от авторите на програмата по компютърно моделиране и ръководител на катедрата по информатика във Варненския свободен университет.

Курсът е за учителите по информатика и информационни технологии. Продължителността на обучението е 32 часа и ще се проведе във Варна, в София и в Смолян. При успешно завършване на курса, учителите ще получат удостоверение с 2 квалификационни кредита, достъп до ресурси, необходими в процеса на обучение и сертификати за съответствие на курса към ключови и към дигитални компетентности.

От тази учебна година Варненският свободен университет предлага и нова възможност за придобиване на учителска правоспособност “Учител по информатика и ИТ”. Всеки кандидат със завършена бакалавърска степен, различна от информатика, може да се обучава паралелно в една от магистърските програми “Дигитален маркетинг и уеб дизайн”, “Киберсигурност” (професионално направление “Информатика и компютърни науки”) и в курса за придобиване на допълнителна професионална квалификация “Учител по информатика и информационни технологии“. При успешно дипломиране, в рамките на една година обучаемите ще придобият магистърска степен по компютърни науки и правоспособност за учител.

ВСУ „Черноризец Храбър“ има богати традиции и опит в обучението на ученици, учители и родители. На академичния екип се довери Община Варна, която инициира и подкрепи различни проекти, реализирани от катедрата по информатика на университета, а именно:
• „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“, в които се обучаваха над 100 директори на училища и детски градини.
• Програмата „Кибермагьосници“, в която 120 варненски ученици от 5. и 6. клас от 17 училища учиха как безопасното и сигурно да използват дигиталната среда и да развиват умения в областта на информатиката, математиката (криптографията) и изкуствата.
• Международният Ден на Scratch, в който се включиха над 150 ученици, учители и родители.

Варненският свободен университет продължава работа по проектите за работа с ученици и учители и през новата учебна година и си партнира успешно с иновативни училища в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.