Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Български и израелски университети ще си партнират в рамките на Черноморската академия за сигурност

Български и израелски университети ще си партнират в рамките на Черноморската академия за сигурност

По инициатива на Черноморската академия за сигурност, в София се проведе тристранна среща между представители на ръководствата на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и Университета „Ариел“ в Израел.

На срещата присъстваха проф. д-р Петър Христов – ректор на ВСУ, генерал-майор д-р Груди Ангелов – началник на Военната академия, д-р Амит Двир – академичен ръководител на Центъра за кибертехнологии в Университета „Ариел“, експерти и преподаватели.

Обсъдено беше състоянието на киберсигурността в България и необходимостта от обучение на висококвалифицирани кадри в тази област – една от приоритетните задачи на Черноморската академия за сигурност. Ръководителите на висшите училища представиха своя опит и резултати, и се споразумяха да задълбочат сътрудничеството си.

Д-р Амит Двир оцени високо дейността на Черноморската академия за сигурност и поставените от нея цели. Той благодари на участниците и на инициатора на срещата Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност. От своя страна Бронфенбренер изрази увереност в бъдещото успешно сътрудничество с Университета „Ариел“.

Черноморската академия за сигурност беше създадена от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и водещи експерти по сигурността от Израел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.