Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ предстои да заминат за BI Norwegian Business School

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ предстои да заминат за BI Norwegian Business School

Студенти от първия випуск на специалност „Международен бизнес“, които завършват трети курс през учебната 2019 / 2020 г., ще продължат образованието си в BI Norwegian Business School – един от най-престижните университети в Норвегия и Европейския съюз, с който ВСУ „Черноризец Храбър“ има партньорски отношения. Те ще бъдат първите, които през следващата година ще заминат за Осло и при успешно представяне на изпитите, ще получат дипломи и от двата университета. Обучението е на базата на договор, подписан през 2017 г. между Варненския свободен университет и BI Norwegian Business School.

BI е единственото бизнес училище в Норвегия с три престижни международни акредитации. В световен мащаб по-малко от 1% от бизнес училищата са с подобна акредитация, наречена „Тройна корона“. През март т.г. Варненският свободен университет получи най-високата си акредитационна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет – 9,21 (по десетобалната система), която го изведе на първо място сред частните университети в България.

Студентите в специалност „Международен бизнес“ са от България, САЩ, Великобритания, Украйна и Турция. Те са с отличен успех от обучението си във ВСУ „Черноризец Храбър“ и владеят отлично английски език. В норвежката столица ще продължат обучението си в IV курс по специалност „Финанси“. През първите три години във Варненския свободен университет бъдещите експерти изучават дисциплини в сферата на международната търговия, финанси, банкови транзакции на международните пазари, финансова отчетност, банково дело, международен маркетинг и др. Учебната програма е съобразена с потребностите на бизнеса и разработена на базата на международния опит в областта на икономиката и европейското законодателство. Лекциите се водят от топ преподаватели на ВСУ „Черноризец Храбър“ и експерти от практиката в сферата на предприемачеството и инвестициите. Част от обучението e в среда, разработена за стартиране и развитие на собствен бизнес и управление на инвестиционни проекти.

Получаването на две европейски дипломи е силно конкурентно предимство за студентите на Варненския свободен университет – гаранция за успешна реализация в България и чужбина.

Приемът за учебната 2019 / 2020 г. в съвместната програма с BI Norwegian Business School продължава във ВСУ „Черноризец Храбър“ до 30 септември 2019. За програмата може да се кандидатства и в рамките на летния прием.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.