Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Търговията на дребно леко се съживява през март

Търговията на дребно леко се съживява през март

Търговията на дребно нараства през март. Оборотът в магазините нараства с 0.8% спрямо февруари тази година и с 6.2% спрямо март 2015 г., съобщи Националният статистически институт (НСИ).

По-значителен месечен растеж НСИ отчита при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.2%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.3%.

Намаление през март 2016 г. спрямо февруари е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с разнообразни стоки - по 0.7%.

През март 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 20.1%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 13.0%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 10.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.0%.

По-значително намаление за март 2016 г. спрямо същия месец на предходната година е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 13.7%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.4%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 10 Май 2016 15:45
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.