Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България в топ 6 в ЕС по ръст на икономиката

България в топ 6 в ЕС по ръст на икономиката

България е на 6-о място в ЕС по ръст на икономиката през първото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Увеличението на БВП у нас е с 2,9% на годишна база, показват данни на европейската статистическа служба Евростат. Спрямо края на 2015 г. пък нарастването на икономиката ни е с 0,7 на сто, колкото и на Германия. За периода януари - март БВП е 18,514 млрд. лв., което прави по 2589 лв. на глава от населението.

Националният статистически институт потвърди приноса на потреблението за ръста през първото тримесечие, въпреки че данните от т.нар. експресни оценки са ревизирани леко надолу. По последни данни крайното потребление се повишава с 0,4% на тримесечна и с 2,1 на сто на годишна база. Основна роля за нарастването има индивидуалното потребление, което е по-високо с 3,7% спрямо първото тримесечие на 2015 г. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.