Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Покупките на дрехи и обувки нарастват с над 20% през април

Покупките на дрехи и обувки нарастват с над 20% през април

През април оборотите на магазините се увеличават с 0.3% спрямо март и с 5.4% спрямо същия месец на 2015 г., съобщи Националният статистически институт.

За месец най-съществено нарастват покупките по пощата, телефона или интернет - с 3.8%, на компютърна и комуникационна техника - с 3.0%, и на дрехи и обувки - с 2.5%. Свиват се продажбите на лекарства - с 0.8%, и на битова техника и мебели - с 0.7%.

Спрямо година по-рано най-значително са нараснали оборотите на търговците на дребно с дрехи и обувки - с 21.1%, в магазините, които продават храни, напитки и цигари - с 13.2%, дистанционната търговия - с 8.3%. По-малко е купувана компютърна и комуникационна техника - с 8.4%, битова техника мебели и други стоки за бита - с 2.2%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.