Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Комисар Маргрете Вестагер: България играе важна роля за изграждането на Европейския енергиен съюз

Маргрете Вестагер и Бойко БорисовМаргрете Вестагер и Бойко Борисов

България играе важна роля за изграждането на Европейския енергиен съюз. За всеки европейски и български граждани е важно да се осигурят сигурност на доставките и достъпни цени, заяви европейският комисар по конкуренция Маргретe Вестагер след среща с министър-председателя Бойко Борисов. Двамата разговаряха в Министерски съвет.

Пред журналисти комисар Вестагер подчерта, че ЕК поддържа отлично сътрудничество с България и много силни двустранни връзки. Според нея ЕС трябва да извърви своя преход в енергийните системи и да изпълни ангажиментите си за опазване на околната среда и климата. В тази връзка българските приоритети в сферата на енергетиката са същите като тези на ЕС, посочи тя.

Премиерът Борисов запозна комисар Вестагер със стъпките на правителството по отношение на пощенските услуги, железопътния транспорт и енергетиката. „Очакваме от ЕК и от комисар Вестагер разбиране и помощ. Всички знаят, че по някои от темите, нещата не могат да станат веднага“, каза министър-председателят. Той посочи още, че запазването на собствеността на газопреносната система на България е стратегическа задача за правителството. „Запознах комисаря и с делата и проектите, които имаме, с руските тръби на нашите пристанища, с процедурите по „Южен поток“, каза още премиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 10 Юни 2016 16:20
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.