Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Реформатори и патриоти скочиха срещу предложение на БСП за АЕЦ "Белене"

Валерий Симеонов и Мартин Димитровснимка: dariknews.bgВалерий Симеонов и Мартин Димитров

Реформаторският блок и Патриотичният фронт се обявиха срещу предложението на БСП да се възроди проекта за строителство на АЕЦ "Белене".

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов изрази категоричното мнение, че "в този си вид, в който беше подготвен проекта, наливането на милиарди на площадката в Белене, както и окончателният трагичен резултат, практически по никакъв начин не са в полза на България". По думите му, ако въобще някога се стигне до изграждане на АЕЦ на тази площадка, то тя трябва да бъде реализирана от чужд инвеститор за негова сметка и всички последствия по отношение на продажбата на електроенергия да бъдат за негова сметка, а не да бъдат гарантирани с държавни договори, "с каквито се е заробила България по отношение на ТЕЦ "Марица изток 1" и ТЕЦ "Марица изток 3", или така наречените американски централи".

От своя страна депутатът от РБ Мартин Димитров бе категоричен, че вместо възраждане на АЕЦ "Белене", сега е моментът за търсене на отговорност, каквато той и негови колеги поискаха, отправяйки въпроси към главния прокурор.

"Ако по "Белене" и КТБ за прахосаните или източените или загубените общо 6 млрд. лева тук не се потърси отговорност, това поставя по смисъл въобще стабилността на държавата в България", каза Димитров. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.