Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЧЕЗ стартира международен инвестиционен арбитраж срещу България

ЧЕЗ стартира международен инвестиционен арбитраж срещу България

Енергийната група ЧЕЗ стартира международен инвестиционен арбитраж срещу България в  Международния център за уреждане на инвестиционни спорове -  ICSID, информира медиите говорителят на фирмата  Барбора Пулпанова. Искът е за "няколко стотици милиона евро”.

Групата е решила да предприеме тази стъпка след редица интервенции на българските институции, които вредят на дейността на ЧЕЗ в България и в дългосрочен план поради критичната ситуация на местния енергиен пазар, която не се подобрява, се казва в съобщението до медиите.

През ноември 2015 г. групата е изпратила до българското правителство т .нар. "Notice of Dispute", предхождаща жалбата, като е поискала решение на спора по взаимно съгласие и запазвайки си правото за инвестиционен арбитраж. Българската страна не се е възползвала от тази възможност до този момент, става ясно от съобщението.

Подготвени сме да защитим нашите инвестиции по всички възможни начини, а арбитражът е следващата логична стъпка, пояснява Иво Хлавач, шеф на дивизията за външни връзки и регулация.

Енергийната група стъпва на българския пазар в края на 2004 г. и обхваща близо 3 млн. потребители. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 13 Юли 2016 13:39