Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Броят на леките коли в България е скочил с 200 хиляди за две години

Броят на леките коли в България е скочил с 200 хиляди за две годиниснимка: dnevnik.bg

Броят на регистрираните леки автомобили в България в средата на тази година се е повишил с 200 хиляди бройки, спрямо същия период на 2014-та, съобщи Капитал Daily, като се позовава на актуалните данни от КАТ. Колите в страната към средата на юни са 3.2 млн. Всички регистрирани моторни превозни средства (леки автомобили, камиони, автобуси, мотоциклети и т.н) са 4.13 млн.

Запазва се тенденцията за повишаване на средната възраст на автопарка, като 44% от всички МПС, или 1.8 млн, са на възраст над 20 години. До пет години са едва 155 хиляди превозни средства.

Съотношението нови-употребявани новорегистрирани МПС остава едно към десет. От регистрираните за полугодието 150 хил. автомобила, повече от 92 хил. са тези над десетгодишна възраст.

В страната бензиновите МПС са 2 млн, а дизеловите 1.65 млн. Около 200 000 от превозните средства са на метан и пропан-бутан. Регистрираните в КАТ елктромобили са 724, при 455 две години по-рано.

Поглед към марките на леките коли показва, че "Фолксваген" все още има най-много почитатели у нас. Следват "Опел" и "Рено". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники