Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Адвокати: Обжалването на решението за АЕЦ "Белене" има малък шанс за успех

Адвокати: Обжалването на решението за АЕЦ "Белене" има малък шанс за успехснимка: bgnes.com

Евентуално обжалване на арбитражното решение по делото между „Атомстройекспорт” и НЕК за АЕЦ „Белене” би имало малък шанс за успех и в крайна сметка би струвало още пари на страната ни, предаде репортер на БГНЕС, позовавайки се на становището на адвокатската кантора "White and Case".

"Обжалването обикновено включва определени разходи и риска от това да се заплатят разходите на другите страни в случай на загуба. Освен това лихвата щеше да продължи да тече и по време на производството по обжалването. Основанията за обжалване на арбитражно решение съгласно швейцарското право са много ограничени. Освен това на практика швейцарските съдилища рядко признават обжалвания”, заявяват адвокатите. Въз основа на това българската страна се отказва от обжалването.

БГНЕС припомня, че министър-председателят Бойко Борисов възложи по-рано на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да изиска писмено становище от "White and Сase". В него трябва да бъдат изложени мотивите относно възможността или невъзможността за обжалване на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото между "НЕК" ЕАД и "Атомстройекспорт" във връзка с проекта "Белене". Становището ще бъде предоставено на парламентарните групи в Народното събрание.

"White and Case" e международното адвокатско дружество, което представляваше интересите на НЕК пред Международния арбитражен съд.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 29 Септември 2016 09:17