Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Инвеститори за АЕЦ "Белене" ще дойдат само от Кремъл, обяви Трайчо Трайков

Трайчо Трайковснимка: btvnovinite.bgТрайчо Трайков

АЕЦ "Белене" категорично не трябва да се строи. Това смята кандидатът за президент на Реформаторите и бивш министър на икономиката и енергетиката в първия кабинет "Борисов" Трайчо Трайков.

Според него, ако се тръгне в тази посока, това ще доведе само до изтичането на милиони, които става милиарди. "Ако се тръгне към търсенето на инвеститор, което от финансова гледна точка е логична стъпка, ще дойдат само инвеститори от Кремъл. Никой друг", обяви още Трайков.

В хода на плащането на присъдената сума в полза на "Атомстройекспорт" трябва да се търси подкрепата на Русия да се намери купувач за готовото вече оборудване. Платим ли, изпуснали сме ги и трябва да търсим инвеститор, който няма да дойде ей така, заяви в сутрешния блок на БиТиВи Трайков.

Той изрази съчувствие към настоящия министър Теменужка Петкова за ситуацията, в която се намира, защото хем знаела действителното тежко положение около проекта, хем била принудена да държи на държавни постове хора, които носят вина за тази ситуация.

"Явно сегашното правителство не намира нищо нередно в работата на предходните", обяви Трайков. Съчувствам на Петкова – да познаваш детайли и да ги държиш по неясно какви съображения, сигурно й е много трудно, предположи той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 29 Септември 2016 11:40