Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МФ очаква близо 3.39 млрд. лв. бюджетен излишък към края на септември

министр финансов Владислав Горановснимка: dariknews.bgминистр финансов Владислав Горанов

На база на предварителни данни и оценки се очаква салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа за деветмесечието на 2016 г. да бъде положително в размер на 3 388,4 млн. лв. (3,8% от прогнозния БВП), съобщават от финансовото министерство.

За сравнение за същия период на 2015 г. бе отчетен излишък по КФП в размер на 632,6 млн. лв. (0,7% от БВП), което означава, че като относителен дял в БВП бюджетната позиция се подобрява с 3,1 процентни пункта.

През септември продължи тенденцията на превишение на приходите над разходите по КФП, основно в резултат на по-високите данъчни и неданъчни приходи по националния бюджет.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 03 Октомври 2016 09:43
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.