Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Около 30 електромобилa в България са с марка Tesla

Илия Левковснимка: bloombergtv.bgИлия Левков

Последното проучване на електрическата мобилност в България показва, че около 800 електромобила са регистрирани на територията на страната. Любопитната новина е, че около 30 електромобила са с марка Tesla. Това каза Илия Левков от Клъстер Електромобили в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му България има предимство в производството на малки серии електромобили. Възможност за страната е и смяната на двигателя с вътрешно горене с електрически, смята Левков.

Общините и логистичните компании са ключов фактор за пробив и навлизане на електрическите автомобили в България. Има потенциал за навлизането им в парковете, коментира още експертът, отбелязвайки, че Столична община е направила първия пробив в тази посока.

Електрическата мобилност изисква първоначален стимул в рамките на 2-4 години. Това стимулиране ще доведе до подмяна на парадигмата на движението в страната, смята той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.