Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цените на морковите и чушките тръгнаха нагоре

Цените на морковите и чушките тръгнаха нагореснимка: monitor.bg

Цените на морковите и чушките традиционно тръгнаха нагоре, когато хората масово слагат туршии за зимата. През изминалата седмица морковите на едро са поскъпнали с над 25% до 94 стотинки за кило, показва Индексът на тържищните цени към Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Червените чушки пък поскъпнаха с 6,1 на сто до 1,05 лв./ кг, а зелените чушки вече се предлагат по 0,98 стотинки на едро.

От комисията обясняват, че оранжерийните домати са поевтинели през миналата седмица с 1,9 на сто и се търгували по 1,55 лева за килограм. Българските оранжерийни краставици поскъпнали с 15,8% до 1,39 лева средно за килограм. Цената на картофите се е повишила с 3,4 на сто до 60 стотинки за кило на едро. По 0,58 лв. за килограм се е продавало зелето по борсите.

Индексът показва още, че ябълките се търгували по 0,96 лв./кг, цената на лимоните се понижила с 15,8 на сто до 1,92 лева за килограм. Гроздето поскъпнало с 12% до 1,59 лева средна цена. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.