Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Енергийният регулатор предлага поскъпване на газа с 4.65% от януари

КЕВРснимка: dnevnik.bgКЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага природният газ да поскъпне с 4.65% от 1 януари. Това се вижда от публикувания на интернет страницата й доклад. Неговото обсъждане и финалното решение ще бъдат на 27 декември.

Ако предложението бъде одобрено, газът ще струва 299.94 лв. за 1000 куб.м. Това е на практика първото повишение на цената на горивото от 2014 г.

Държавният доставчик "Булгаргаз" предлагаше синьото гориво да поскъпне с 13.53 на сто. В доклада на регулатора пише, че мотивът на компанията за това е поскъпването на алтернативните горива през последните девет месеца.

Мотивът на комисията пък да предложи доста по-малко поскъпване е, че през последните две тримесечия на 2016 г. "Булгаргаз" е имала по-ниски разходи за доставката на газа от предвидените, което на практика й е осигурило по-високи печалби в този период. Според регулатора такава тенденция може да се очаква и през 2017 г. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.