Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бумът на туризма доведе до увеличение на парите за заплати с едва 0.8%

Бумът на туризма доведе до увеличение на парите за заплати с едва 0.8%

Бумът на туризма в България, който тази година отчете най-силното си лято, не се е отразил съществено на разходите на работодателите за труд в сектора, който и без това е един от най-нископлатените. По данни на Националния статистически институт (НСИ) през месеците юли, август и септември разходите на работодателите за труд в хотелите и ресторантите са се увеличили с 0.8% спрямо година по-рано при средно за страната увеличение с 8.4%.

Най-голям е скокът на разходите на работодателите за труд в културата, спорта и развлеченията - с 19.6%. Двуцифрен растеж е отчетен и в здравеопазването и социалната работа - с 10.3%, и в операциите с недвижими имоти - с 10.2%.

Хотелиерството и ресторантьорството е с най-нисък ръст на общите разходи за труд - едва с 0.8%. Във ВиК сектора увеличението е с 1.9%, а в енергетиката - с 4.6%, но в тези сектори нивото на възнагражденията е по-високо. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.