Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оборотът в търговията на дребно през януари надхвърля дори декемврийския

Оборотът в търговията на дребно през януари надхвърля дори декемврийския

Традиционно слабият за бизнеса януари не се оказва точно такъв при търговията на дребно. През първия месец на годината оборотът в сектора се повишава с 4% спрямо година по-рано. Ръст има дори спрямо декември от 0.5%, когато по традиция оборотите в търговията рязко се покачват заради празниците.

От данните се вижда, че най-много на годишна база расте оборотът при търговията с компютърна и комуникационна техника - с 24%, при поръчките през интернет има покачване с 22%, при фармацевтични и медицински стоки - с 12.1%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 11.3%.

През месеца явно най-малко са се купували битова техника, мебели и други стоки за бита, като оборотът в този сегмент спада с 4.1% спрямо миналия януари, с 9% се свива и оборотът при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали.

Заради следпразничните намаления по магазините спрямо декември се увеличава оборотът при продажбите на дребно на облекло, обувки и кожени изделия - с 2.4%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.5%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.4%.

По-значително намаление е регистрирано при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.9%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.1%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.