Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КЕВР се надява по-високите цени на природния газ да важат само през лятото

КЕВР се надява по-високите цени на природния газ да важат само през лятотоснимка: btvnovinite.bg

Природният газ все пак ще поскъпне драстично. Увеличението ще бъде с близо 30 на сто, стана ясно на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Новата цена на природния газ ще доведе и до драстично поскъпване на парно и топла вода.

Очаква се увеличението да е между 17 и 37%.

Група недоволни се събраха на протест пред енергийния регулатор, а председателят на Комисията Иван Иванов изрази надежда по-високите цени да важат само през лятото.

„Имам сериозни надежди, че нещата ще се променя до началото на следващия отоплителен сезон, първо защото ще имаме ясен срок за предоговаряне с „Газпром” и, на второ място, от 7 - 8 март насам с около 5 долара твърдо намаля цената на петрола, както намаля и курсът на долара”, обясни председателят на КЕВР.

По думите му новата, по-висока цена на природния газ не би трябвало да се отрази на цената на стоките. „Цените на природния газ намаля за година и половина с 61%. Производителите не намалиха цените на стоките, когато тази цена падна и сега не би трябвало да има поскъпване”, уточни той.

"Цената на природния газ у нас не се регулира от КЕВР. Тя зависи от договора за доставка между "Булгаргаз" и Газпром експорт", който пък включва и цената на петролните деривати - газьол и мазут", обясни Иван Иванов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.