Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Подкрепа" заговори за 1000 лв. минимална заплата до края на следващия мандат на Борисов

"Подкрепа" заговори за 1000 лв. минимална заплата до края на следващия мандат на Борисов

Конфедерацията на труда "Подкрепа" настоява минималната работна заплата да продължи да расте ускорено, докато разходите за труд не се изравнят относително с производителността на труда. Според изчисленията на синдикалистите това означава, че в края на мандата на следващото редовно правителство, за което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преговаря, минималното възнаграждение трябва да стане 1000 лв.

Производителността на труда в България е 2 пъти по-ниска от средноевропейската, а заплащането е пет пъти по-малко, тоест ние сме подценени два и половина пъти и реалистичното е минималната заплата да стане 1000 лева и повече в края на мандата на бъдещото правителство, коментира вицепрезидентът на синдиката Йоанис Партенионис, цитиран от БТА.

"Подкрепа" днес представи документ от 36 страници, в който обявява най-важните според нея мерки, които следващото правителство трябва да предприеме в различни области. Сред тях са необлагаем минимум в размера на минималната работна заплата, намаление на ДДС до 7% за учебниците и научната литература догодина и нулева ставка през 2020 г., по-ниско облагане с ДДС на лекарствата, хляба и храните от първа необходимост. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.