Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Теменужка Петкова: На този етап България няма как да участва в процедура по откупуването на акциите на ЧЕЗ

Теменужка Петковаснимка: dnevnik.bgТеменужка Петкова

На този етап България няма как участва в процедура по откупуване на акциите на ЧЕЗ. Това каза Теменужка Петкова пред журналисти във връзка с възможността страната ни да си върне контрола над ЧЕЗ, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Когато говорим за продажбата на ЧЕЗ трябва да са ясни няколко основни неща. ЧЕЗ е частно дружество“, каза Петкова. По думите й това, че чешката държава е решила да продаде своя дял на ЧЕЗ в България е решение на собственика.

Петкова обърна внимание, че процедурата е по реда на чешкото законодателство и страната ни не би могла да въздейства.

Министър Петкова обясни, че когато се говори за това държавата да откупи ЧЕЗ трябва да е ясно, че това представлява един сериозен ресурс. „Не трябва да забравяме и нещо друго и то е свързано с това, което предстои, да се извърши в електроенергийният сектор България, а именно пълната либерализация на енергийния пазар. Да не забравяме това, че трите електроразпределителни дружества няма да имат монопол“, каза Петкова. По думите й всяко едно от тях ще трябва да се бори и конкурира с всички останали доставчици.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.