Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЧЕЗ реши да напусне България заради конфликти с правителствата и лошата среда

ЧЕЗ реши да напусне България заради конфликти с правителствата и лошата средаснимка: btvnovinite.bg

ЧЕЗ е решил да продаде бизнеса си в България още през 2016 година заради конфликти с правителствата и лошата среда за правене на бизнес. Компанията е решила да инвестира в Западна Европа, каза днес по Би Ти Ви Петър Баран, който е оперативен директор на енергоразпределителното дружество между 2011 и 2015 година.

Той допълни, че основният проблем е в това, че темата за тока се политизира. "Токът е скъп, много хора се топлят на ток и не са доволни от своите сметки, а партиите използват тази ситуация", обобщи Баран.

Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор е в трудна ситуация.

Той не вижда нищо притеснително във факта, че Гинка Върбакова, собственик на непознатата доскоро фирма „Инерком България”, купува акциите на ЧЕЗ. Баран е убеден, че в Прага добре са проверили фирмата и дали всичко е прозрачно. Предполагам, че колегите от ЧЕЗ са си свършили работа, допълни той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.