Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Печатницата на БНБ вече може да печата евробанкноти

Печатницата на БНБ вече може да печата евробанкноти

Съвместното дружество "Обертюр Фидюсиер" АД – София, с акционери Печатницата на БНБ и Oberthur Fiduciaire SAS – Франция, получи акредитация от Европейската централна банка за отпечатване на банкноти евро, съобщи Българската народна банка. Това дава право на съвместното дружество да участва в търгове, провеждани от централните банки на страните от еврозоната, за производство на евро банкноти.

Съвместното дружество беше създадено през ноември 2013 г. и за краткия период оттогава успя успешно да премине трите компонента на акредитация от Европейската централна банка: за сигурност, технологичен капацитет, и условия на труд и опазване на околната среда.

За този период броят на работещите в дружеството се увеличи от 57 на 225 и се състои изцяло от български ръководен персонал, специалисти и работници. Обемът на произведените банкноти за международния пазар за същия период нарасна от 60 милиона на 1 милиард.

Дружеството е включено в списъка на големите данъкоплатци в страната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 15 Май 2017 17:39
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.