Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

100 млн. евро влага датска фирма в Божурище

100 млн. евро влага датска фирма в Божурище

Изграждането у нас на дистрибуционен център на JYSK е огромно признание за страната ни като предпочитана инвестиционна дестинация и изключително позитивен сигнал за останалите инвеститори. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на официална церемония по първа копка на високотехнологичен логистичен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK на територията на Икономическа зона София – Божурище.

Вицепрезидентът по логистика на JYSK г-н Алан Кяргаард обяви, че инвестицията на компанията е за 100 млн.евро и ще разкрие над 200 работни места.

Министърът на икономиката посочи, че новият дистрибуционен център на JYSK е най-голямата инвестиция в Икономическа зона София – Божурище до момента и това ще затвърди нейните позиции като една от най-атрактивните локации в страната както за чуждестранни, така и за местни инвеститори. По думите му заявените инвестиции в Зоната достигат 235 млн. лв., а в резултат от тях се очаква да бъдат разкрити 1 064 работни места.

Вицепрезидентът по логистика на JYSK Алан Кяргаард изтъкна още, че компанията внимателно избира местата, на които позиционира такива центрове, както и че базата ще обслужва целият регион на Балканския полуостров. Той благодари за подкрепата на местните и на националните власти и допълни, че България е растящ пазар.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники