Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 26 млн. лв., която ще създаде близо 40 работни места в нова фабрика в Кюстендил

Министър Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 26 млн. лв., която ще създаде близо 40 работни места в нова фабрика в Кюстендил

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на представителя на „Интернешънъл инвестмънт кампъни“ г-н Едуард Шот. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 26 млн. лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити близо 40 нови работни места в нова автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил.

Министър Борисов посочи, че от началото на 2021 г. са сертифицирани 12 проекта (11 клас „А“ и 1 приоритетен) с общ размер на планираните инвестиции над 750 млн. лв. и близо 1200 нови работни места.

Инвестиционният проект на „Интърнешънъл инвестмънт къмпани“ ООД е за изграждане и пускане в експлоатация на автоматизирана фабрика за производство на кухненски мебели в района на град Кюстендил. Ще бъде използвана технологията на основния доставчик – немското дружество IMA Shelling Group GmbH, което ще оборудва цялото производствено хале на инвеститора с иновативна производствена технология за производство по поръчка. Пазарите, на които дружеството ще се фокусира са както българския, така и в страните на Балканския полуостров.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 26 Март 2021 16:40