Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българин застава начело на Deutsche Bank в Русия

Борислав ИвановБорислав Иванов

Deutsche Bank назначи българина Борислав Иванов за изпълнителен директор на Deutsche Bank в Русия, се казва в официално съобщение на банката. Иванов ще заеме и поста на управител на Борда на директорите на ООО "Дойче Банк", след като бъде получено съответното разрешение от Руската централна банка, се казва още в прессъобщението на Deutsche Bank AG.

Иванов ще бъде на пряко подчинение на Петер Тилс, главен изпълнителен директор на Deutsche Bank AG за Централна и Източна Европа и на Сатвиндер Сингх, директор отдел търговски и банкови услуги за регион EMEA (без Германия) в Deutsche Bank AG.

"Борислав Иванов застава на мястото на Анет Фивег, която успешно ръководи процесите по преструктуриране на Deutsche Bank в Русия в съответствие с международната стратегия за развитие на банката", се казва в официалното съобщение до медиите.

Борислав Иванов работи над 17 години в Deutsche Bank в региона на Централна и Източна Европа. От 2014 до момента той е заемал длъжността главен изпълнителен директор и председател на УС на Deutsche Bank Украйна. "В този период банката съществено е подобрила своята рентабилност и ефективност на действие в региона", отбелязват от групата. "До тогава Иванов е бил директор на представителството на Deutsche Bank в София, където успешно развива и разширява пазарния дял на банката и въвежда стратегии за големи корпоративни сделки, чрез които Deutsche Bank се утвърждава като предпочитан партньор за местните банки".

Иванов има диплома по бизнес администрация от Свободния университет в Берлин, Германия. Той владее руски, английски, немски и български език.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 26 Юни 2017 14:36
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.