Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 5200 компании в България са се възползвали от плана "Юнкер"

Огнян Златевснимка: dnevnik.bgОгнян Златев

Над 5200 малки и средни предприятия са се възползвали от възможностите за финансиране по плана "Юнкер". Те са получили общо 210 млн. евро, а очакваният икономически ефект на проектите е да допринесат с над 1.1 млрд. евро за брутния вътрешен продукт на страната.

Това казва в интервю за "Труд" ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и допълва, че по този показател България е на трето място в ЕС.

Всички кредитни споразумения са за подпомагане на малки и средни предприятия и инвестиционни проекти в региони с висока безработица.

Златев съобщи, че представителството има мрежа от 17 информационни центъра в страната, чрез които предприемачите могат да получават информация за възможностите на плана "Юнкер". Услугите им били търсени предимно от млади предприемачи. По програма "Еразъм+" пък има възможност млади хора, които започват бизнес, да посетят свои колеги в други държави от ЕС. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 31 Юли 2017 14:47
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.