Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Караниколов е на работно посещение в Ямбол

Министър Караниколов е на работно посещение в Ямбол

Министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на Община Ямбол Георги Славов обсъдиха възможностите за привличане на инвестиции в региона, издаването на работни визи на чужди граждани, както и намаляването на административната тежест и злоупотребата с болнични. Срещата се проведе в кметството на Община Ямбол и на нея присъстваха  депутати и представители на местната власт и бизнес.

„Усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда“. Това заяви министър Караниколов по време на работна среща и подчерта, че страната ни се стреми да отговори на високите изисквания на потенциалните инвеститори по отношение на бизнес климат и предлагането на адекватни насърчителни мерки.

По време на срещата министър Караниколов обсъди и въпроси, свързани с намаляването на регионалния дисбаланс и т. нар. „синя карта“.  Създаването на икономическа карта на квалификациите на работната ръка по региони ще улеснени инвеститорите, които да имат пълна информация за конкретния регион, преди да инвестират в него. Чрез нея всеки инвеститор ще може да вижда каква работна сила има, какви други фирми работят в този регион с оглед логистиката, какви образователни и научни институти има, колко е средната работна заплата.

В тази връзка той напомни, че наскоро правителството е ускорило процедурата за получаването на т.нар. „Синя карта“, с която ще могат да се наемат висококвалифицирани специалисти в сектора на информационните и комуникационни технологии, където също се наблюдава недостиг на служители.

В рамките на работното посещение министър Караниколов присъства и на откриването на строителен хипермаркет „АВС“ гр. Ямбол. По думите му тази инвестиция е още един тласък в развитието на региона, защото не само ще подсигури много нови работни места, но и ще бъде място с отношение към клиента, с визия за дома и с отговорност за бъдещето.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 24 Август 2017 17:28