Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През юли търговията на дребно бележи ръст от 2.4%

През юли търговията на дребно бележи ръст от 2.4%

През юли търговията на дребно (без автомобили и мотоциклети) бележи ръст от 2.4% спрямо същия месец на предходната година. Това се дължи основно на двуцифрения ръст при продажбите на компютри и друга комуникационна техника както и при търговията с разнообразни стоки.

В сравнение с юни повишението в търговията на дребно е с едва 0.3% според предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ).

През юли спрямо година по-рано търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника се увеличава с 20.3%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 18.1%, а търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.9%. Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 17.1%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.1%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.