Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 11% за година

Разходите на работодателите за труд нарастват с 11% за година

Разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях работници нарастват с 11.0% между април и юни спрямо същия период на 2016 г.

Увеличението в индустрията е с 10.6%, в услугите - с 11.5%, и в строителството - с 4.7%, сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

Най-голямо е увеличението в компаниите, занимаващи се с търговия на недвижими имоти - с 16.8%, а най-ниско освен строителството и в енергетиката - с 5.0%.

За периода разходите за заплати се увеличават с 10.7%, а разходите за осигуровки и обезщетения - с 12.4%. Заплатите растат най-бързо отново в операциите с недвижими имоти - със 17 на сто, а най- слабо в е енергетиката - с 4.7%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.