Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10.0%

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10.0%

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2020 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10.0% спрямо четвъртото тримесечие на 2019 година.

Увеличението в индустрията е с 4.6%, в услугите - с 8.2%, и в строителството - с 6.0%.

По икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2020 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Образование“ - с 25.6%, „Хуманно здравеопазване и социална работа“ - с 24.7%, и „Операции с недвижими имоти“ - с 20.5%. Намаление на общите разходи за труд е регистрирано в „Култура, спорт и развлечения“ - с 2.4%, и „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с 0.9%.

През четвъртото тримесечие на 2020 г. спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 10.0%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10.1%.

По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24.8% за „Образование“ до (-3.1%) за „Култура, спорт и развлечения“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 22 Март 2021 17:40
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.