Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции пред големи американски компании

Премиерът Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции пред големи американски компании

Министър-председателят Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции и индустриално сътрудничество пред ръководствата на 12 американски компании. Фирмите са част от търговска мисия, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон. Бизнес предприятията имат интерес да инвестират и да разширяват дейностите си в България в областта на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия сектор.

Пред тях премиерът посочи и предприетите от правителството ефективни мерки за подобряване на бизнес средата, облекчаване на административната тежест и намаляване на разходите на бизнеса.

Посещението на американската мисия е фокусирано върху нарастващия потенциал и широките възможности за бизнес тук, посочи председателят на асоциацията Ерик Стюарт. Той отбеляза, че повече от 14 години не е имало подобна американска търговска делегация на високо корпоративно ниво с федерална подкрепа.

В срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.