Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

74% от шведските компании в България планират разширение на дейността си

74% от шведските компании в България планират разширение на дейността си

Около 74% от шведските компании в България планират разширение на дейността си в следващите 3 години. Това показва проучване на българския бизнес климат, изготвено в скандинавската държава. Данните бяха представени днес от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и посланика на Кралство Швеция Луиз Бергхолм.

„Шведските инвестиции в България приближават 200 млн. евро, а чрез тях са разкрити 8 500 работни места“, каза зам.-министър Манолев. По думите му дейностите, в които са инвестирани капитали от Швеция са свързани със секторите телекомуникации, електроника и електротехника, производство на машини и съоръжения, търговия и др. „За нас е много важна т.нар. „обратна връзка“ от тези компании – как те се чувстват в България и дали биха направили отново тази стъпка. Затова за нас бе много ценно проучването, което нашите партньори от Швеция са направили“, допълни той.

Според представените данни 94% от шведските компаниите ще запазят или ще разширят дейността си в България. Анкетираните са оптимистично настроени и към възможностите за рентабилност на българския пазар. Проучването показва още, че 29% от компаниите вече имат производство в България, а 30% от тези, които нямат, планират да разкрият такова в следващите 3 години. Сред основните силни страни на нашата страна се посочва членството в ЕС, ниските разходи (оперативни, данъчни и др.), инфраструктурната свързаност, географското положение и др.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 12 Декември 2017 14:31