Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Силно начало на автомобилните продажби в Европа

Силно начало на автомобилните продажби в Европа

Годината започва оптимистично за търговците на нови автомобили в страните от ЕС, като през януари те са успели да продадат със 7.1% повече коли от същия период на миналата година, сочат данните на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа, разпространени днес. В страните от съюза са купени над 1.25 млн. леки коли, като само на пет пазара има спад в търсенето.

От ключовите държави, където се купуват най-много автомобили, продажбите намаляват само във Великобритания (-6.3%). В същото време в Испания ръстът е над 20 на сто, а в Германия близо 12%. Търговците в Италия и Франция отчитат по-скромни резултати - повишаване на продажбите съответно с 3.4 и 2.5%.

Ръст от почти 37% в България

България продължава да е сред страните от ЕС с най-голям ръст на търсенето - 36.8%. През първия месец на годината у нас са купени 2465 нови коли.

По показателя ръст България е на пета позиция сред обхванатите от статистиката държави от съюза, изпреварена от Румъния (+66.4%), Словакия (+48.8%), Унгария (+38.5%) и Гърция (+37.5%)./ Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.