Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Регулаторът одобри по-малко поскъпване на газа от исканото от "Булгаргаз"

Иван Ивановснимка: dnevnik.bgИван Иванов

Цената на природния газ поскъпва с 2.6% от 1 април, реши енергийният регулатор. Предложението на "Булгаргаз" беше за поскъпване с 4.8%, но още преди седмица се разбра, че регулаторът не го приема. Според него държавният доставчик има надвзет приход от над 5 млн. лв.

При утвърждаване на цената на природния газ КЕВР отчита условията по действащия договор между "Булгаргаз" ЕАД и "Газпром експорт" и прилага изцяло залегналата в него методика, съгласно която се вземат предвид движението на цената на петрола и на алтернативните на природния газ горива на световните пазари през последните 9 месеца, калоричността на природния газ, както и промените в курса на щатския долар спрямо лева.

Това увеличение не води до промяна в цената на парното, както и на тази на електрическата енергия за битовите потребители и небитовите потребители на регулирания пазар. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 30 Март 2018 16:34
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.