Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 26% е ръстът продажбите на нови автомобили в България

Над 26% е ръстът продажбите на нови автомобили в България

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС отбеляза първи спад за годината, като през март търсенето беше с 5.3% по-слабо от същия период на миналата година, сочат обобщените данни на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа. За последно свиване на пазара имаше през декември 2017-та с почти 5 на сто.

През миналия месец в страните от ЕС са купени 1.792 млн. нови леки автомобили. Отбелязва се обаче, че март 2017-та е бил много силен и висока база за сравнение.

България отчита ръст както през март - с малко над 10%, така и за тримесечието с над 26 на сто. Общо за първите три месеца в страната са купени 8336 нови леки автомобили.

Данните на Пътна полиция за същия период показват, че в страната са регистрирани общо 58 292 леки автомобила, от които 41 241 са на възраст над десет години.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.