Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Български фирми представят стоки на ЕКСПО в Китай

Български фирми представят стоки на ЕКСПО в Китай

Министърът на икономиката Емил Караниколов замина за Китай за участие в министерската конференция по въпросите на икономическото и търговско сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, която ще се проведе в град Нинбо, провинция Джъдзян.

Там ще е и четвъртото ЕКСПО за търговия и инвестиции, съобщиха от министерството.

Това е изложение, на което фирми от Централна и Източна Европа ще покажат стоки и услуги, които биха могли да търгуват с Китай, както и продукти на китайски компании, които биха могли да се изнасят за Европа. 16 български компании ще представят своите възможности.

Във вторник Караниколов ще се срещне с министъра на индустрията и информационните технологии Мяо Вей. Колегата му е бил в България и се е срещал с Трайчо Трайков, като министър на икономиката и енергетиката в първия кабинет “Борисов”, посрещал е следващия министър – Делян Добрев.

В сряда му предстои среща с министъра на търговията Жанг Шан. Той е бил в България през 2012 г. като зам.-министър.

В Китай Караниколов ще се срещне и с председателката на Комисията по търговия Шан Юин. Вероятно министърът на икономиката ще има още 4 официални срещи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 04 Юни 2018 09:05
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.