Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Безработицата продължава да намалява и през май

Безработицата продължава да намалява и през майснимка: dnevnik.bg

Тенденцията за намаляване на безработицата продължава и през май, като през месеца равнището се установява на 6.1%, отчитайки намаление от 0.3 процентни пункта спрямо април 2018 г. и от 1.0 процентни пункта на годишна база. Статистиката на Агенцията по заетостта показва, че през изминалия месец е достигнато най-ниското равнище на регистрирана безработица от декември 2008 г. насам.

Регистрираните безработни в края на месеца са общо 200 458, като числеността им се свива с 5.0% спрямо предходния месец и с 14.3% спрямо година по-рано.

Заявените работни места на първичния пазар на труда през май са 21 301, като 87.3% от тях са в частния сектор. Най-голям дял свободни работни места са заявени в преработващата промишленост (25.1%), хотелиерството и ресторантьорството (17.7%), търговията (13.6%), операциите с недвижими имоти (13.2%), селското, горското и рибното стопанство (5.2%) и др.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.