Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Енергийните регулатори на България и Турция подписаха споразумение за двустранно сътрудничество

Енергийните регулатори на България и Турция подписаха споразумение за двустранно сътрудничество

„Взаимодействието между енергийните регулатори на Балканите способства не само за установяване на ефективно сътрудничество между тях, но е и фактор в подкрепа на усилията на държавите за повишаване на енергийна сигурност на региона“. Това заявиха председателите на регулаторните органи на България и Турция доц. Иван Иванов и г-н Мустафа Ялмаз, които подписаха Споразумение за двустранно сътрудничество. Документът създава институционалната правна рамка за обмяна на добри практики между КЕВР и Регулаторния орган за енергийния пазар в Турция (EMRA) и е насочен към повишаване качеството на регулаторната дейност. Споразумението предвижда двата органа да обменят информация за регулаторните политики при спазване на националните законови рамки и изисквания. EMRA и КЕВР ще развиват административния си капацитет чрез участие в специфични обучителни дейности - конференции, семинари и работни срещи.

Подписаното споразумението за сътрудничество с AERS е продължение на провежданата от КЕВР активна политика на разширяване и активизиране на взаимодействието с националните регулаторни органи на други страни. Комисията има подписани двустранни споразумения за сътрудничество с енергийните регулатори на Румъния, Гърция, Република Македония, Черна гора и Сърбия, както и с водните регулатори на Косово, Албания и Грузия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.