Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В България най-евтино, цените са 44% от средните за ЕС

В България най-евтино, цените са 44% от средните за ЕС

България продължава да е най-евтината страна според данните на Евростат за 2017 г., публикувани преди ден. Равнището на цените у нас е 44% от средното за ЕС.

Две групи правят изключение от това правило – храната и безалкохолните напитки и потребителската електроника. Най-ниски са цените у нас на дрехи, обувки, мебели, транспорт, почивка, образование.

Храната е най-евтина в Румъния, където цената е 62,2% от средноевропейската, следва Полша с 65% и България е на трето място със 73,1%. Най-скъпо е в Швейцария - 167,7% над средното за Европа, следват Норвегия и Исландия.

При комуникационната техника България е на пето място по евтиния с 65,4%, изпреварена от Румъния, Полша, Литва и Естония. Потребителската техника е най-скъпа в Гърция – 154% над среднога.

Най-скъпо е пътуването в Исландия, както и алкохол, цигари, дрехи, обувки, мебели, почивка, ресторанти и хотели. Това я прави най-скъпата държава в Европа със 171,6% над средното ниво. Тя е следвана от Швейцария със 165,6%. На трето място се нарежда Норвегия.

Тъй като обаче и двете страни не са част от Европейския съюз, като най-скъпа членка на ЕС е определена Дания със 141,2%, следвана от Люксембург.

Сред най-евтините държави освен България се класират Румъния (48,4%) и Полша (53,2%). / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 27 Август 2018 10:33
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.