Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Финансовият министър: Доходите в бюджетната сфера ще скочат с 10% от 2019 г.

Владислав ГорановВладислав Горанов

„Ако макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 г. не се промени драматично от някакви съществени фактори, можем от 1 януари да увеличим доходите в бюджетната сфера с 10%”. Това каза в ефира на „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов.

Той изрази увереност, че „бюджетът няма да приключи на дефицит”. Но предупреди, че цените на някои ограничени ресурси, като природния газ, например, ще продължат да растат в годините напред.

Горанов бе категоричен, че няма да има намаляване на ДДС във времето, в което той заема настоящия си пост. И отбеляза, че по-ниската стойност на този налог не дава гаранция за спад на цените. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.