Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нов завод за автокабели отваря врати край Шумен

Нов завод за автокабели отваря врати край Шумен

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „САРК България“ АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Размерът на инвестицията възлиза на 17 млн. лв., като ще бъдат открити 40 нови работни места.

Проектът „Производство на медни проводници“ на дружеството има за цел да изгради завод в България, в който да се произвеждат електрически кабели, основно за автомобилната промишленост, както и специални проводници, които имат широка употреба в авиационната и отбранителната индустрии.

Заводът, който се предвижда да бъде изграден в индустриалната зона на гр. Шумен, ще е с обща площ 69 000 кв.м., ще бъде оборудвана с щадящи околната среда модерни машини, напълно съответстващи на съвременните технически изисквания. Местата за производство и административните сгради ще заемат около 7400 кв. м. Предприятието се очаква да заработи до пет години.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 11 Септември 2018 14:07
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.