Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КЕВР подкрепи поскъпването на природния газ с близо 14%

КЕВР подкрепи поскъпването на природния газ с близо 14%

Комисията за енергийно и водни регулиране (КЕВР) подкрепи искането на „Булгаргаз“ ЕАД за увеличаване на цената на природния газ с близо 13,89%, съобщава регулаторът в доклад, публикуван в официалния сайт на комисията.

Докладът на работната група ще бъде подложен на публично обсъждане на 25 септември.

В началото на миналата седмица председателят на комисията Иван Иванов заяви, че поскъпването ще доведе до скок на цената на парното и топлата вода в началото на новия отоплителен сезон, като най-потърпевши ще бъдат гражданите.

Повишението се извършва след изчисления по формула, която отчита цените на петрола и алтернативните горива на световните пазари за десет месеца назад.

Цената на долара също оказва влияние при определянето на размерна на поскъпване, тъй като той е разплащателната валута на „Булгаргаз“ ЕАД по договора си с руския газов гигант „Газпром“, е поскъпнал с 3,21%. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 18 Септември 2018 09:50
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.