Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задълбочаваме икономическото сътрудничество с Беларус: над 70% ръст в двустранния ни стокообмен през тази година

Задълбочаваме икономическото сътрудничество с Беларус: над 70% ръст в двустранния ни стокообмен през тази година

Двустранният ни стокообмен с Република Беларус е нараснал със 70% през първите осем месеца на 2018 г. и достига 64 млн. щ. д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на българо-беларуски бизнес форум.

В рамките на събитието той и заместник-министърът на външните работи на Република Беларус Олег Кравченко подписаха Протокол от осмото заседание на Българo-белоруската междуправителствена комисия по търговско-икономическото и научно-техническо сътрудничество.

„Участието на бизнеса от двете страни днес е поредно доказателство за големите перспективи, които има между нашите държави в икономически план“, подчерта Александър Манолев. По думите му благодарение на политическата воля, която двете страни имат, в кратки срокове ще има още по-големи резултати в икономическото сътрудничество. „Износът ни за Беларус расте с 10% през 2018 г.“, каза още икономическият заместник-министър.

През 2019 г. предстои българска делегация с участието на бизнеса да посети Беларус за търсене на нови партньорства и задълбочаване на съществуващи проекти, стана ясно по време на събитието.

Според беларуската статистика в тяхната страна са регистрирани и работят над 70 български компании, като сред тях има сериозни български инвестиции в производство на млечни продукти, на препарати за селското стопанство и дори в ресторантьорския бизнес.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.