Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За година производството на превозни средства, без автомобили, се е увеличило с близо 50%

За година производството на превозни средства, без автомобили, се е увеличило с близо 50%

Производството на превозни средства (без автомобили) в страната се е увеличило с 46.3% през ноември 2018 г. спрямо същия период през 2017 г. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

По предварителни данни през ноември миналата година индексът на промишленото производство се увеличава с 0.4% в сравнение с предходния месец. На годишна база ръстът е от 1.2% спрямо съответния месец на 2017 година.

През ноември 2018 г. увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в добивната промишленост - с 3.2%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.3%, и в преработващата промишленост - с 0.3%.

На годишна база ръст е отчетен в преработващата промишленост - с 2%, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.9%, и в добивната промишленост - с 2.6%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при производството на превозни средства, без автомобили - с 46.3%, производството на напитки - с 18.1%, производството на електрически съоръжения - със 17.9%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - със 17.7%.

Намаление е отчетено при производството на химични продукти - с 14.6%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 11.2%, производството на облекло - с 9.8%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 6.5%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники