Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Газпром" си избра руска компания за строителството на "Турски поток" през България, твърди РБК

"Газпром" си избра руска компания за строителството на "Турски поток" през България, твърди РБКснимка: rbc.ru

Компанията за производство на тръби на руснака Дмитрий Пумпянски е избрана от "Газпром" за строител на участъка през България, който трябва да свърже "Турски поток" със сръбски газопровод. Целта на руския газов монополист и основен участник в турската и сръбската части на този проект била да намали политическите рискове да не бъде построено нищо в Бълггария, както се случи със спрения от Русия през декември 2014 г. "Южен поток".

Това съобщава деловото руско издание РБК, позоваващо се на двама свои източника. "Трубная металлургическая компания" (ТМК) ще достави в България около 300 хиляди тона тръби, но според РБК компанията преговаря и за участие в строителството. Целият проект засега е оценен на 1.4 млрд. евро.

Формално не е завършен и конкурсът, "но проектът трябва да се реализира в ускорено темпо, още повече, че в Сърбия (подготовката за начало на строителството от българската до унгарската граници) върви с пълна сила", казва един от източниците. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники