Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайска бизнес делегация проучва възможностите за инвестиции и търговия в България

Китайска бизнес делегация проучва възможностите за инвестиции и търговия в България

Китайски компании имат интерес за внос на вино и олио от България, и проучват възможностите за инвестиции в страната ни. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с г-жа У Джонцюн, вицегубернатор на провинция Дзянси. Тя е на посещение в страната ни начело на бизнес делегация по покана на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров.

Договорено бе да се предостави повече информация за сектора и да се съдейства за установяване на контакти с български производители за продължаване на разговорите.

Поради високия интерес на бизнеса от провинцията към страната ни, бе договорено да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката и провинция Дзянси.

„През последните години диалогът между България и Китай е все по-активен и виждаме как добрите контакти на политическо ниво, довеждат и до много по-засилен интерес между представителите на частния сектор“, посочи зам.-министър Манолев. По думите му България изнася все повече продукти за Китай, а азиатската държава е близо до влизане в топ 10 на най-големите ни пазари. „Основен дял на износа ни към момента заемат продуктите на хранително-вкусовата промишленост и козметиката, но се надявам, че в бъдеще и повече продукти с висока добавена стойност ще намерят място на китайския пазар“, каза още Александър Манолев. Той подчерта, че подобни визити са много важни, а за повече конкретни резултати е от ключова важност активизирането на регионалното сътрудничество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники