Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Продажбите на нови автомобили в ЕС от началото на годината паднаха с почти 3%

Продажбите на нови автомобили в ЕС от началото на годината паднаха с почти 3%

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС намаляха с 2.9% за първите два месеца на годината, като достигнаха 2.31 млн. бройки, сочат разпространените днес данни са Асоциацията на производителите на автомобили в Европа (АСЕА). До тук се стигна, след като и през февруари търсенето е по-слабо от същия период на миналата година, като спадът е с 1%.

Добрата новина е, че сред пет месеца на понижаване на търсенето, през февруари се повишават продажбите на три от петте основни пазара - Германия (+2.7%), Франция (+2.1%) и Великобритания (+1.4%). Спад обаче се забелязва на пазарите в Испания (-8.8%) и Италия (-2.4%).

В България през февруари купените нови автомобили са с почти 10% повече от същия месец на миналата година, като достигат 2809 бройки. За първите два месеца на годината продадените нови коли са 5153, или с 2.6% повече.

Данните на пътната полиция показват, че за първите два месеца на годината са били регистрирани общо 41 318 леки и лекотоварни автомобили (категории М1 и N1). От тях 6500 са на възраст до 6 месеца, а 27 615 са произведени преди повече от 10 години.

Според официалните данни към 1 март в страната са били регистирани 3 636 432 моторни превозни средства. От тях почти 1.6 млн са на над 20 години. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.